Terug naar je bewegingsbasis

Het weekend van 11 en 12 november 2017.

Onze motoriek ligt heel diep verankerd in de bewegingen waarmee we die als baby hebben opgebouwd. Het opnieuw doen van deze bewegingen als volwassene heeft een heel intense werking op ons huidige bewegen. Je kunt er een diepe ontspanning mee creëren en/of je meer in het centrum van je lichaam gedragen voelen, wat meer gemak betekent in houding en beweging, in oriëntatie en balans. We zullen in elk weekend een facet van de bewegingsontwikkeling uitwerken. Het eerste gaat over het hoofd op en omrollen, het tweede over tijgeren en gaan zitten en de derde over kruipen en gaan staan. Alle bewegingen zijn bedoeld om de samenhang tussen alle lichaamsonderdelen te hervinden. Je kunt de weekenden los van elkaar volgen.

Wil je meer lezen over Terug naar je bewegingsbasis dan kan dat hier. Speciaal voor elke workshop schreef ik een blog: het thema van de eerste workshop Maak de zwaartekracht tot je vriend lees je hier en het thema van de tweede workshop Afzetten tegen de vloer lees je hier!

Wat kun je van de workshops verwachten?

Feldenkraislessen volgen is een vorm van mindful zijn. Het is met aandacht bewegen, je aandacht volledig gericht op wat je doet. Daarom wordt Feldenkrais ook wel mindfulness in beweging genoemd. Het is echter meer dan dat. Je komt inderdaad echt helemaal in het nu, als je je laat leiden door de gestelde vragen. Tegelijkertijd verschuif je in je gewoontes naar meer gemak. Elke les is een communicatie met je hersenen door te onderzoeken wat je doet en waar je overbodige dingen doet die je kunt laten. En het geeft je meer keuzemogelijkheden ten opzichte van je eigen manier. Je hersenen kiezen het meest simpele uit.
De meeste mensen spannen in rust al te veel spieren aan, vaak ongemerkt. Door de bewegingen die je doet ga je daarin loslaten. Daardoor voel je je veel meer ontspannen en word je je bewust van wat je eigenlijk steeds teveel aanspant uit gewoonte.
Daarnaast:

  • voel je je meer een geheel
  • zit je lekkerder in je lijf
  • voel je je soepeler en beweeg je makkelijker
  • gaat je energie beter stromen

Maximum deelnemers: 12

Kosten per weekend: 130,00 € (tariefgroep A) / 160,00 € (tariefgroep B)*, voor beroepsmatig geïnteresseerden 193,60 € (incl. BTW). Te voldoen uiterlijk 2 weken voor de aanvang van elke workshop.


Betalingen overmaken naar T.C. de Boer, Utrecht, rekeningnummer NL60 ASNB 0706 8468 42

Annuleringsregeling: Voor alle activiteiten van het Feldenkraiscentrum Utrecht geldt dat je het gehele cursusgeld verschuldigd bent bij annulering binnen 14 dagen voor aanvang of gedurende de cursus. Je betaalt echter slechts 25 € administratiekosten als je iemand vindt die je plaats inneemt.

Tijd: beide dagen 10.00-16.00 uur.

Aanmelden kan via feldenkraiscentrumutrecht@lombok.nl

*  A bruto-inkomen per maand tot 1500,00 €

    B bruto-inkomen per maand boven 1500,00 €