Groepsles

De lessen voor het najaar zijn bekend, lees hieronder alle informatie.

Hier vind je een link naar de regels die op dit moment gelden als je het Feldenkraiscentrum Utrecht bezoekt.

Bewust worden door bewegen.

Groepsfoto Feldenkraiscentrum Utrecht

  • Wil jij meer bewegingsgemak?
  • Word jij belemmerd doordat je lichaam je steeds terugfluit?
  • Heb je regelmatig last van een blessure?
  • Ervaar je bij beweging pijn of ongemak?
  • Voel je je stijf, houterig of gespannen?

Wil je graag:

  • zonder pijn leren bewegen?
  • meer vrijheid in je adem en beweging?
  • andere mogelijkheden in jezelf ontdekken?

Dan is mijn wekelijkse groepsles wat voor jou!

Groepsfoto Feldenkraiscentrum Utrecht 2Elke les is anders, omdat juist het nieuwe en onverwachte je hersenen activeert om nieuwe oplossingen te verzinnen. Ik zoek mijn lessen uit op basis van mijn observaties van de voorgaande lessen en ze zijn zo dat je je persoonlijk in de les voelt aangesproken en uitgedaagd. Ik heb een onuitputtelijke voorraad bewegingen en voldoende ervaring om precies aan te voelen welke beweging er nu past om jou weer een stap verder te brengen. Daardoor is pijn al snel niet meer je motivatie om deel te nemen, maar je nieuwsgierigheid naar je eigen mogelijkheden.

Download ter kennismaking de twee gratis lessen
of
neem een driestrippenkaart waarbij je drie keer een les kan komen meedoen om het uit te proberen.

Hoe ziet een groepsles eruit?

Groepsfoto Feldenkraiscentrum Utrecht 3We beginnen de les door het contact met de vloer te voelen. Het contact met de vloer geeft je sensorische informatie en helpt je daarna tijdens het bewegen waar te kunnen nemen wat je precies doet. Tussen de bewegingen door zullen we steeds terugkomen naar deze houding om veranderingen waar te nemen.
We maken onbekende, onverwachte, vaak verrassende bewegingen. Door het onbekende ben je beter in staat te luisteren naar wat je precies doet.
Het steeds vergelijken van bewegingen links en rechts of voor en na, geeft je ruimte om ervarend te leren, zoals je jezelf als kind hebt leren bewegen.

De woorden die ik gebruik tijdens het bewegen, stimuleren het voelen in je botten en gewrichten, wat een directe verbinding legt met je brein. Je kunt zo verschuivingen maken in bewegingspatronen die al lang een gewoonte zijn. Vaak zijn deze ongemerkte gewoontes niet functioneel en zijn ze juist de veroorzakers van klachten.

Groepsfoto Feldenkraiscentrum Utrecht Al bewegend en voelend veranderen de bewegingen en wordt het bewegen gemakkelijker. Vaak bouwt de les in stapjes op naar een herkenbare, grotere beweging. Soms doen we alleen kleine, gedetailleerde bewegingen.

Aan het eind verras je jezelf in hoe je staat en loopt: zoveel lichter, steviger of vloeiender dan je gewend bent, zoveel meer in contact met jezelf.
Na de les voel je een aangenaam gevoel van lekkerder in je vel zitten.

Praktisch

Je kunt dit najaar kiezen uit een live variant met 6-8 personen per les of uit een online variant via zoom. Lees hieronder verder.

Het thema is ‘Verbinding maken vanuit benen en voeten’

De lessen in de Atjehstraat

De wekelijkse groepslessen ‘Bewust worden door Bewegen’ beginnen weer 7 september.

Ze zijn anderhalf uur, waarbij het bewegingsgedeelte ruim een uur duurt.  Daarna is er gelegenheid ervaringen uit te wisselen.

In verband met de 1,5 meter economie zijn de groepen minimaal 6 en maximaal 8 personen. Wil je weten welke maatregelen ik heb getroffen klik hier

Inschrijving gaat per semester. Dit semester loopt t/m 17 december 2020 er zijn nu nog 12 lessen over.

Zolang er plaats is in de groep kunnen er gedurende het semester nieuwe mensen bij komen of een paar lessen meedoen bij wijze van kennismaking.

Er zullen in een nog nader te bepalen week geen lessen zijn. Af en toe kunnen de lessen door collega’s overgenomen worden.

Opgeven kan alleen nog voor de donderdag en gaat per gehele semester of het overblijvende deel ervan als je later meedoet.

Betalen gaat door overmaking van het gegeven bedrag vooraf aan de cursus. Mocht de cursus vol zitten of niet doorgaan wordt het geld z.s.m. teruggestort. Inhalen kan alleen als er ruimte voor is of in de zoomles (zie verderop).

De resterende 12 groepslessen kosten:   A 225,00 € / B 285,00 € *
De groepslessen kosten per les:            25 €

                 *  A bruto-inkomen per maand tot 1500,00 €
                     B bruto-inkomen per maand boven 1500,00 €

Lestijden: 

Donderdag van 10:15 uur – 11:45 uur;  Eerste les 09-01-20 laatste les 17-12-2020

Wil je je aanmelden, stuur dan een e-mail naar feldenkraiscentrumutrecht@lombok.nl

De lessen via zoom

Naast bovenstaande lessen in het Feldenkraiscentrum Utrecht zullen ook de zoomlessen ‘Bewust worden door Bewegen’ dit najaar blijven. Ze zijn anderhalf uur, waarbij het bewegingsgedeelte ruim een uur duurt. Daarna is er gelegenheid ervaringen uit te wisselen.

Inschrijving gaat voor de resterende 12 lessen ineens of per losse lessen. Dit semester loopt t/m 17 december 2020 en heeft nog 12 lessen. Er zullen in een nog nader te bepalen week geen lessen zijn. Af en toe kunnen de lessen door collega’s overgenomen worden.

Inhalen kan in 1 van de andere zoomlessen.

Opgeven gaat per gehele semester of het overblijvende deel ervan als je later meedoet.
Betalen gaat door overmaking van het aangegeven bedrag vooraf aan de cursus. in de bevestigingsmail vind je een ideal link.

De zoomlessen kosten het restant van dit semester:     190,00 €
De zoomlessen kosten per les:              20 €

Lestijden: 

Maandagvan 20.00 uur – 21:30 uur; Eerste les 07-09-20laatste les 14-12-2020
Dinsdagvan 11:00 uur – 12:30 uur; Eerste les 08-09-20 laatste les 15-12-2020
Donderdagvan 20.00 uur – 21:30 uur; Eerste les 10-09-20 laatste les 17-12-2020

Wil je je aanmelden? Stuur een email naar feldenkraiscentrumutrecht@lombok.nl

Hier vind je een link naar de regels die op dit moment gelden als je het Feldenkraiscentrum Utrecht bezoekt.