Individuele les

SONY DSC

Functionele integratie

  • Wil je minder pijn en meer bewegingsruimte?
  • Heb je pijn bij het bewegen?
  • Voel je je stijf?
  • Beweeg je minder gemakkelijk dan vroeger?

Wil jij:

  • bewegen zonder pijn of stijfheid?
  • meer uit jezelf halen?
  • lekkerder in je vel zitten?

Ik ben de juiste persoon om je daarmee te helpen. Ik heb al tientallen jaren ervaring in het coachen van anderen om een leven te realiseren waarin pijn alleen een signaal is en waarin onmogelijkheden mogelijkheden worden.
Binnen de individuele lessen laat ik o.a. mijn handen vertellen wat ik in de groepslessen met woorden doe. Daardoor is het een intiemer gebeuren dan in de groep. Ik zie de individuele en groepslessen als een aanvulling op elkaar, maar het is ook persoonlijk waar je voor kiest. Ook zijn de individuele lessen geschikt als om een of andere reden de groepslessen niet kunnen.

Het is een prettige manier van leren waarbij je bewogen wordt door mijn liefdevolle en bekwame handen. Ook zijn mijn intuïtieve vaardigheden de laatste tijd steeds meer ontwikkeld en voel ik vrij snel wat nu het meest belangrijke veranderpunt voor jou is. Het geeft je veel inzicht en ook de vaardigheid om te veranderen waar je dacht dat je vast gelopen was. Een echte investering in jezelf dus.

‘Het je iets bewust zijn is het verfijnen van het vermogen te kiezen tussen wat werkt en wat niet werkt.’

Moshe Feldenkrais

De individuele lessen ‘Functionele Integratie’ gaan op afspraak en duren in principe een uur.
Ze kosten per les:  A 71,40 € / B 89,25 € *  Duren de afspraken langer dan betaal je per kwartier bij op basis van een uurtarief van A 71,40 euro / B 89,25 euro*

Bij afzeggen van de afspraak binnen 24 uur voor de betreffende afspraak wordt het tarief van een les berekend.

Betalingen overmaken naar: Feldenkraiscentrum Utrecht op rekening NL60 ASNB 0706 8468 42

*Bij netto-inkomen per maand onder de 1500 € en voor kinderen geldt het A-tarief.

Hoe gaat een individuele les?

SONY DSC

In elke les ga ik in op waar jij mee komt, de vragen die je hebt, vooral over waar je meer gemak zou willen bereiken. We zoeken samen een beweging uit waar we mee aan de slag gaan.

Eerst onderzoeken we de beweging: hoe is het nu? Wat gaat er goed? En wat is lastig?
Daarna maak ik kleine, vaak ongewone bewegingen met je. Daarmee help ik je te voelen waar je jezelf stopt of tegenwerkt en waar je onbenutte bewegingsruimte hebt.
Dit proces helpt je de spieraanspanningen, die je uit gewoonte maakt, op te merken en los te laten. Daarna voel je je anders: ruimer, lichter, vrijer, voller, …

Ik zal altijd weer terugkomen op je oorspronkelijke vraag door weer naar de beginbeweging terug te gaan. Verrassend om te voelen hoe het is veranderd!