Zeggenschap over je bekkenbodem

bekkenbodem in 2 driehoekenDe volgende bekkenbodemworkshop ‘Zeggenschap over je bekkenbodem’ zal in het voorjaar van 2021 via zoom gaan. Het is op de zaterdagen 16 en 30 januari, 13 en 27 februari, 13 en 27 maart 2021!

  • Kun je je plas en/of ontlasting niet goed ophouden?
  • Heb je pijnklachten rond je menstruatie?
  • Heb je een verzakking
  • Heb je operaties achter de rug in je buikgebied zoals aan je prostaat of je baarmoeder?

Zou je

  • je incontinentie willen overwinnen?
  • invloed willen uitoefenen op je pijnklachten?
  • een gevoel van bewustzijn willen creëren in je bekkenbodem?
  • willen ervaren hoe het is verbonden met je gehele lichaam?

Dan is mijn bekkenbodemtraining ‘Zeggenschap over je bekkenbodem’ iets voor jou.

Dit is een workshop ‘Bewust worden door Bewegen’ volgens de Feldenkrais Methode gericht op je bekkenbodem. Dat wil zeggen: het bewust worden van de bekkenbodem in relatie tot de bewegingen die het ondersteunen. De lessen helpen de functie, de kracht en de gevoeligheid van de bekkenbodem te verbeteren. Verder werken we aan het leren onderscheiden van de verschillende spieren in het gebied rond de bekkenbodem en hoe je vaak juist deze spieren vooral aanspant als je je bekkenbodem wilt aanspannen.

Voor wie

Het is bedoeld voor alle mensen met problemen in het bekkenbodemgebied, zoals incontinentie, menstruatieproblemen, overgangsklachten, verzakkingen, baarmoederoperaties, etc. en voor hen die er gewoon meer contact mee willen maken en er meer gemak en bewustzijn willen ervaren.

Wil je de blog lezen die ik schreef over mijn eigen ervaringen, dat kan hier. Het blog over een gezond werkende bekkenbodem vind je hier. Het blog over enkele problemen met de bekkenbodem vind je hier.

Tijd en plaats

Dit voorjaar werken we ieder vanuit haar/zijn eigen huis online via zoom. Ik heb het in het afgelopen najaar uitgeprobeerd met mijn groep in Frankfurt om niet weer te hoeven afzeggen. Dat is goed bevallen en bleek zelfs voordelen op te leveren. Natuurlijk missen we de intieme sfeer van het samenzijn, maar die kan ik in onze 1,5 meter economie sowieso niet aanbieden. Maar de feedback was dat het voor een aantal juist prettig was met dit onderwerp in de eigen omgeving en privéruimte te zijn. Bovendien scheelde het voor sommigen heel wat reistijd.

Let op: Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers

Kosten

240,00 € (tariefgroep A) / 300,00 € (tariefgroep B)*, voor beroepsmatig geïnteresseerden 363,00 € (incl. BTW) te voldoen voor 4-1-21. 

*A bruto-inkomen per maand tot  1500,00 euro
  B bruto-inkomen per maand boven  1500,00 euro

feldenkraiscentrumutrecht@lombok.nl

Annuleringsregeling: Voor alle activiteiten geldt dat je het gehele cursusgeld verschuldigd bent bij annulering binnen 14 dagen voor aanvang of gedurende de cursus. Je betaalt echter slechts 25,00 € administratiekosten als je iemand vindt die je plaats inneemt of als je eerder dan 14 dagen voor aanvang hebt afgezegd.

Betalingen overmaken naar: NL60 ASNB 0706 8468 42 tnv. Feldenkraiscentrum Utrecht (nieuw rekeningnummer)