Bekkenbodem training

Heb je problemen in het bekkenbodemgebied? Ben je benieuwd wat een bekkenbodem training inhoud en wat de voordelen van een training zijn? Neem dan deel aan mijn bekkenbodem training. De training is voor zowel mannen als vrouwen. Heb je bijvoorbeeld last van menstruatieproblemen, overgangsklachten of verzakkingen? Of heb je last van de prostaat of andere delen in dat gebied? Dan kan een bekkenbodem training zorgen voor een pijnvermindering of zelfs een genezing. Als bewegingscoach sta ik voor je klaar om je te begeleiden de pijn te verminderen. Ik maak gebruik van de Feldenkrais Methode om pijn te verminderen en je meer inzicht te bieden op de pijn. Lees in mijn blog over de functie van de bekkenbodem.

Voor wie is de bekkenbodem training bedoeld?

De bekkenbodem training is vooral bedoeld voor mensen die klachten hebben in dat gebied. De klachten in dat gebied kunnen sterk uiteenlopen. Bekende klachten die je kunt ervaren zijn: 

  • je plas en/of ontlasting niet goed kunnen ophouden
  • verschillende pijnklachten rond je menstruatie
  • als je een verzakking hebt in dat gebied
  • als je een operatie hebt gehad in het rug/buik gebied

Wil je invloed uitoefenen op deze pijnklachten, een gevoel van bewustzijn creëren in je bekkenbodem en verbonden zijn met heel je lichaam? Dan is mijn bekkenbodem training bestemd voor jou. Zelfs bij problemen zoals incontinentie en problemen na baarmoederoperaties kun je deelnemen aan de bekkenbodem training.

Bekkenbodem training
Bekkenbodem training

Wat houdt deze training in?

De bekkenbodem training is een cursus die verspreid over 6 weekenden wordt gegeven. De cursus wordt geheel online gegeven via Zoom. Al zijn we niet fysiek met z’n allen aanwezig in een ruimte is het wel fijn om in een privéruimte makkelijk te kunnen deelnemen aan de cursus. Ik heb de cursus al 15 jaar en meerdere malen via Zoom gegeven, en dat was elke keer weer een groot succes.

Bij deze training gaan we bewegingen doen die vooral het bewustzijn, de ontspanning en de kracht in dat gebied vergroten. We ontdekken samen de omliggende spieren en welke spieren mogelijk voor pijn zorgen. Zo creëer je meer contact met de bekkenbodem. In de samenleving wordt dit gebied vaak gezien als een gebied waar vrouwen zich meer mee bezighouden. Maar het bekkengebied is complex en er kunnen veel klachten ontstaan. Klachten zoals urineverlies, menstruatieklachten en spierzwakte komen regelmatig voor. Mijn training biedt een oplossing voor deze klachten door een sterke bewustwording van (en controle over) de spieren en in dat gebied.