Feldenkrais methode

Ben je benieuwd wat de Feldenkrais Methode kan doen voor pijnvermindering? Heb je regelmatig last van gewrichtspijn, hoofdpijn of rugpijn? Beweeg je niet meer zo makkelijk door deze pijn en voelt je lichaam stijf? Maak kennis met de Feldenkrais Methode. De Feldenkrais Methode is een praktische en efficiënte manier om meer te weten te komen over je eigen bewegingsmogelijkheden. Als bewegingscoach maak ik gebruik van deze methode en begeleid ik je in het leerproces.

Wat is de Feldenkrais Methode

De bedenker van de Feldenkrais Methode is Moshe Feldenkrais. Een belangrijke quote van Moshe Feldenkrais is “Movement is life. Life is a process. Improve the quality of the process and you improve the quility of life itself’’. Bij de Feldenkrais Methode is aandacht voor je eigen bewegingsmogelijkheden een belangrijk aspect van het leerproces. Bij veel bewegingen denk je niet echt na, je voert ze op de automatische piloot uit. Sommige van deze bewegingen kunnen je lichaam negatief belasten. De Feldenkrais Methode heeft als uitgangspunt dat lichaam en geest een eenheid vormen.

Feldenkrais methode
Feldenkrais methode

Duurzaam met jezelf omgaan door de Feldenkrais Methode

Ik ben van mening dat je kan leren om duurzaam met jezelf om te gaan. Duurzaamheid is een thema dat steeds vaker in onze samenleving voorkomt. Dit gaat vaak over het milieu of productieprocessen. De trainingen die ik geef met de Feldenkrais Methode focussen op hetzelfde thema. Hoe ga ik duurzaam om met mijn lichaam? Veel gewoontes die je jezelf hebt aangeleerd en waar jij je onbewust van bent, kunnen je lichaam als het ware belasten. Denk bijvoorbeeld aan de lange uren die je achter een computer maakt of aan veel tillen op een verkeerde manier. Deze aangeleerde gewoontes zorgen dagelijks voor onnodige stress op het lichaam. Ontdek hoe je duurzaam met je lichaam omgaat door mijn lessen volgens de Feldenkrais Methode.

Wat voor Feldenkrais Methode lessen geef ik?

De Feldenkrais Methode geef ik op verschillende manieren. Als je van een individuele benadering met meer persoonlijk aandacht houdt, dan geef ik je graag individuele lessen. De lessen focussen op de pijn die je ervaart. Door mijn handen beweeg ik je op een bekwame manier en met mijn intuïtieve vaardigheden zoek ik naar het voor jou meest belangrijke veranderpunt. Als je meer houdt van groepsdynamiek en gezamenlijk naar een doel wilt werken, dan kan je voor mijn groepslessen kiezen. De groepslessen zijn elke keer weer anders en stimuleren je hersenen met nieuwe dingen. We doen samen bewegingen en zorgen voor een persoonlijke uitdaging. Ook geef ik regelmatig workshops. Denk bijvoorbeeld aan mijn workshop bekkenbodem training ‘zeggenschap over je bekkenbodem’. Al mijn lessen zijn interactief en boordevol kennis. Laat pijn niet de motivatie zijn, maar neem je nieuwsgierigheid als motivatie!