Bewegingscoach

Als bewegingscoach kan ik je prima helpen als je te maken hebt met regelmatige spierpijn en specifieke gewrichts- en/of hoofdpijn, pijn aan de rug en pijnlijke schouders. Dat geldt zeker ook als je iemand bent die minder gemakkelijk beweegt en wanneer jij je vaak stijf, houterig en gespannen voelt. Ik kan je als bewegingscoach op veel verschillende manieren van dienst zijn en je helpen de problemen op te lossen.

Als jij je beweeglijker wilt voelen en meer souplesse wilt

Wil je minder pijn voelen en wil je graag leren de automatische en vaak belemmerende reacties op pijn om te zetten in reacties die de pijn kunnen verminderen? Wil jij je beweeglijker voelen en zou je graag meer souplesse willen? Dan ben ik als bewegingscoach de aangewezen persoon om je te helpen. Dit kan zowel individueel als binnen een aantal groepslessen.

Bewegingscoach
bewegingscoach

Ik kan je als bewegingscoach helpen om zelf je klachten te verlichten

Ik leer je als bewegingscoach je eigen pijnproblemen op te lossen. Dat betekent dat, mocht een bepaalde klacht onverhoopt toch terugkeren, je al precies weet wat je moet doen. Ik lever het bewijs dat duurzaam met jezelf omgaan iets is dat je kunt aanleren. Dat heb ik overigens geleerd nadat ik zelf met structurele pijnklachten te maken kreeg. Ik heb me vervolgens de Feldenkrais methode eigen gemaakt. En met die methode breng ik je graag in aanraking. Want zo kun jij ook jouw eigen bewegingsproblemen oplossen. 

De bekende Feldenkrais methode

Ik kan je hulp bieden bij de klachten door met name te voelen waar je jezelf vastzet en waar je jezelf tegenhoudt. Op hetzelfde moment leer ik je ontdekken waar nog onbenutte ruimte is om zo vanzelf meer beweeglijkheid te vinden. Verder help ik je de antwoorden te vinden op vragen als ‘welke gewoonte maakt dat het gaat zoals het nu gaat?’ Welke stappen kun je nog zetten om daar iets aan te veranderen? Als bewegingscoach help ik je nadrukkelijk om de pijnklachten op een structurele wijze aan te pakken. Het gaat dan om een proces van bewustwording en herkenning. Op die manier kan ik je als bewegingscoach helpen om de problemen bij de bron aan te pakken. Dat maakt meteen de kans op herhaling een stuk geringer.

Hij hielp duizenden mensen van pijnklachten af

Moshe Feldenkrais was een voetballer, judoka en fysicus. Hij ontdekte de manier waarop hersenen bewegingen controleren en hoe je dit kunt beïnvloeden. Op die manier slaagde hij erin om duizenden mensen van hun pijnklachten af te helpen door ze ook zelf te leren hoe ze dit aan moesten pakken.