Inner Game van Roy Martina

Uit hersenonderzoek blijkt dat we maar van heel weinig informatie bewust zijn van het geheel wat aan informatie je hersenen binnenkomt. De linkerhersenhelft scant de wereld en laat liggen wat hij niet kent. Op die manier worden ongeveer 7 bits/seconde verwerkt en dat is wat we ons bewust zijn.

Onbewuste informatie

Je rechterhersenhelft daarentegen verwerkt 12 miljoen bits/seconde zonder dat we het ons bewust zijn. Maar al die informatie is er wel. Je kunt het linkerbrein en haar bewuste informatie vergelijken met het topje van de ijsberg. Het rechterbrein en alle onbewuste informatie is dat deel van de ijsberg wat onder water is.

Als je op bewust niveau keuzes maakt om iets anders te gaan doen, bijvoorbeeld ik wil 3x per week vroeger opstaan om te gaan hardlopen, dan zijn er in het onderbewuste deel van je brein allerlei redenen om dat te ondermijnen. Dat is de reden dat het vaak niet lukt om een voornemen langer dan een paar dagen vol te houden. Bijvoorbeeld: het regent of het is gisteravond laat geworden.

Je onbewuste gedachten meer bewust maken?

Inner Game van Roy Martina is het werken aan die onbewuste gedachten, denkpatronen, redenen die je plannen saboteren. Eigenlijk hoef je niet echt te weten wat je onbewuste aan saboterende gedachten heeft. Je kunt ze net zo goed of zelfs beter nieuwe beter werkende gedachten geven.
Uit zijn tijd als holistische arts en acupuncturist had Roy een manier ontwikkelt voor mensen om tussen de behandelingen door aan te werken: het kloppen op acupunctuur-punten, kortweg het tikken van de vijf punten genoemd. De acupunctuur is namelijk gebaseerd op de systemen: vuur, aard, metaal, water en hout. Elk van die systemen is gekoppeld aan een bepaald gevoel en een orgaansysteem. Deze vijf systemen voeden elkaar en horen in balans te zijn. met het kloppen op bepaalde punten help je dat meer in balans te brengen. (Hetzelfde systeem is ontwikkeld in de EFT, de Emotional Freedom Therapy.)

Voor de Inner Game gebruikt Roy hetzelfde systeem wat hij vroeger gebruikte om zijn accupunctuur klanten meer resultaat te geven. Je klopt op de accupunctuurpunten en zegt dan met bepaalde zinnen hardop erbij. Daarmee herprogrammeer je de onbewuste ondermijnende gedachten die je hebt naar positieve ondersteunende gedachten zodat je onderbewuste je eerder ondersteund dan dat hij je tegenwerkt.

Je onbewuste nieuwe, meer gewenste informatie geven

Een belangrijk onderdeel is ook het loslaten van het verleden. Als je steeds in je hoofd gebeurtenissen uit het verleden herinnert en herhaalt, en meestal zijn dat nare herinneringen, dan houd je jezelf in het verleden. Joe Dispenza legt in deze video heel precies uit hoe dat werkt.

Wat zou jij voor nieuwe andere gedachten willen hebben? Hoe zou jij meer invloed kunnen hebben op je dag, je leven?
Als hier een gevoel van herkenning in je opkomt, deel het in het reageerveld hieronder om een discussie op gang te brengen.

, , , ,

2 Responses to Inner Game van Roy Martina

 1. Marjolein 17-08-2019 at 08:44 #

  Ik herken er veel van ..
  Weet niet waar te beginnen .
  Roy Martina methode lijkt me een prima oplossing om selfhealing tot stand te brengen en de zelfvernietigende niet positieve gedachten tot stilstand te doen komen..

  • Tjitske de Boer 17-08-2019 at 20:20 #

   Hallo Marjolein,
   Dank voor je reactie! Ja zeker en ik merk ook aan mezelf dat het werkt. Veel positiever in mijn opstelling naar mezelf en naar anderen en dus een zachtere kritische stem. Heel blij mee.
   Hartelijke groet,
   Tjitske

Geef een reactie