Pijn, emoties en energie

Als je pijn hebt gaat alle aandacht daar naartoe. Vaak is het ook zo dat je je direct zorgen maakt. Als het langer aanhoudt word je chagrijnig of zelfs depressief.
Hoe kun je uit die vicieuze cirkel komen, want die depressieve gevoelens helpen niet echt in deze situatie. Sterker nog, daar raak je verder door verstrikt in je vicieuze cirkel.

Onze energetische stromen

We hebben in ons een bepaalde energetische lading. Die energiestromen zijn niet in de snijzaal van het anatomisch laboratorium, waar we de anatomie van de mens hebben bewezen en uitgeplozen, te vinden. Die energetische stroom is onze levensvreugde, onze levenskracht, is de energie behorend bij onze ziel. Die verlaat ons lichaam als we sterven, vandaar dat onze wetenschappers daar geen bewijzen voor vinden als ze in de snijzaal bezig zijn een compleet plaatje te maken van hoe het in het lichaam allemaal werkt.

Een jaar of 15 geleden had ik een heel groots moment bij de dierenarts. Ik was daar met mijn dochters zieke cavia en we besloten omdat er geen hoop op genezing was dat de cavia een spuitje zou krijgen om uit haar lijden te worden verlost. De dierenarts vroeg mij haar vast te houden, terwijl zij het inslaapmedicijn inspoot. Ik had liefdevol mijn beide handen om onze Isabella heen en voelde haar warmte en haar levensenergie. Toen het gedaan was zei de dierenarts: ‘nu is het klaar, nu is ze dood.’ Ik zei: ‘nee dat kan niet, want ik voel haar levenskracht nog in de vorm van haar energie, die wordt juist sterker!’ En op dat moment voelde ik haar energie, haar ziel verder naar buiten stralen en verdwijnen door mijn handen heen verder naar buiten. Het voelde als het verlaten en opstijgen van de ziel naar de hemel. Dit was voor mij een heel groots moment en ik voelde diepe dankbaarheid dat te mogen voelen.

De Chinese gezondheidsleer

De Chinezen wisten beter. Zij hoefden geen bewijzen uit de snijzaal. Zij konden de energetische stromen voelen. De energetische circuits stromen via meridianen door ons lichaam. Dat zijn geen kanaaltjes zoals waar ons bloed en lymfe doorstroomt, maar onzichtbare banen die ons energetisch systeem vormen. Dit systeem verbindt de energie van de verschillende organen met elkaar. Zo is er in hun leer, waar de acupunctuur, de acupressuur en de voetreflextherapie op Oosterse wijze op zijn gebaseerd, een heel systeem van elkaar energetisch in balans houdende organen.

Emotie en gevoelens

Ook emoties en gevoelens hebben in dit systeem een plaats. Elk orgaan heeft een bijhorende emotie. Als er een energetische zwakte is, is er disbalans in de ondersteunende organen onderling, maar ook in het emotionele is er een disbalans. De nieren en blaas meridianen bijvoorbeeld, staan nu erg onder druk door de angst en onzekerheid ten gevolge van het corona virus. Ook pijnklachten brengen dit systeem aan het wankelen door de angst voor de toekomst die dat oproept: ‘gaat het wel weer over, is er iets ernstigs met mij aan de hand waardoor het nooit meer beter wordt, etc.’

Het kwantumveld

Onze huidige wetenschap is een stuk verder met betrekking tot die energie. Nu de technische apparatuur veel fijner kan meten kunnen we bewijzen dat het heelal een bepaalde energetische waarde draagt. Het is vergelijkbaar met de zwaartekracht, wat een elektromagnetisch systeem is, alleen veel zwakker.
Die energie zit overal in, in elk molecuul of atoom kun je deze energie meten. In onze lucht, in onze bakstenen, in onze meubels en in onszelf. Alle materie is uit atomen opgebouwd. Als we kijken naar het heelal dan zie je een ‘lege’ ruimte met planeten en hun manen en alle sterren verder weg die ook een planetenstelsel zou kunnen zijn met ieder hun eigen zon. Onze atomen zijn met ons heelal te vergelijken: een ‘lege’ ruimte met een kern (als de zon) en daarom heen bewegende deeltjes (als de planeten). Al die lege ruimte is dus gevuld met een elektromagnetische frequentie en dat noemen we het kwantumveld, of 0-punt energieveld. (zie ook mijn blog ‘Het veld’). Jij hebt dus zelf ook een ElektroMagnetische Frequentie (EMF) en die kan fluctueren qua hoogte.

De EMF-waarde vergroten

Alles wat wij negatieve emoties noemen geven een lagere EMF en alles wat wij positieve emoties noemen een hogere EMF. De gevoelens die de hoogste energetische frequentie in ons geven zijn liefde en dankbaarheid. En dat is nou precies waar de Dalai Lama het steeds over heeft.
Nu blijkt dat bij ziekte en/of pijn de ElektroMagnetische Frequentie een stuk lager is en ons immuunsysteem wordt ook sterk beïnvloed door de hoogte van ons EMF of vibratie getal. We hebben een grotere kans op genezen en hebben een betere weerstand tegen ziek worden, als we onze EMF omhoog helpen. Dat kan door mediteren, mindfulness oefeningen, wandelen in de natuur, werken in je tuin, etc. Ook Feldenkrais, wat je ook wel ‘mindfulness in beweging’ kunt noemen, helpt je EMF omhoog. Het laat de energie in je lichaam beter stromen en helpt blokkades in het systeem oplossen. Dat is een van de redenen waarom het aan het eind van de les zoveel beter voelt, je EMF is verhoogd.

Ik denk dat de meridianen, die verbindende circuits in ons lichaam, een verdichting zijn van deze kwantumveld energie. Dus dat overal in ons lichaam energie stroomt, maar langs de meridianen is die energie sterker, een hoger vibratiegetal.

Dit is in deze onzekere tijd met het coronavirus en besmettingsgevaar belangrijke informatie. Het volgende blog ga ik verder op deze materie in. Heb je vragen of wil je reageren nodig ik je uit om dat te doen in het commentaarveld hieronder. En lees ook nog eens de commentaren van anderen bij de blogs. Er zitten hele interessante en waardevolle bij. Bijna blogs op zichzelf.

, , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie